Dakgoot repareren

Spanhak Dakwerken is de professional voor het repareren van uw dakgoot. U krijgt bij ons totale service. Zo repareren we niet alleen uw dakgoot, maar maken we ook de afvoergoten schoon. Uw dakgoot wordt gerepareerd met hoogwaardige materialen en binnen korte tijd heeft u een dakgoot die zo goed als nieuw is. Spanhak Dakwerken repareert al ruim 25 jaar dakgoten in de regio AmsterdamAmstelveenHilversumAlmereDrontenSwifterbant en Lelystad. Neem voor een offerte op maat contact op via de onderstaande knoppen.

  • 25+ jaar ervaring als dakdekker in Flevoland en Amsterdam
  • Totale service: dakgoot nakijken, schoonmaken en repareren

Bekijk onze pagina met afgeronde projecten voor een greep uit de door ons uitgevoerde projecten. Spanhak Dakwerken heeft door de jaren heen een groot klantbestand opgebouwd.

Snel dakgoot laten repareren in Amsterdam en Flevoland

Een lekkende dakgoot moet zo spoedig mogelijk gerepareerd worden. Als een zinken dakgoot bijvoorbeeld lekt, kan regenwater op de gevel spatten en doordringen tot de binnenmuur, wat leidt tot vochtproblemen zoals schimmelvorming. Het is raadzaam om een deskundige dakdekker in te schakelen voor de reparatie of vervanging van uw dakgoot. Bel 0800 22 55 444 of e-mail naar info@spanhakdakwerken.nl voor meer informatie over het laten vervangen en repareren van een dakgoot.

Dakgoot vervangen of repareren?

De keuze tussen het repareren of vervangen van de dakgoot hangt af van de conditie ervan. Onze deskundige dakdekkers inspecteren uw dakgoot zorgvuldig en adviseren over de te nemen stappen voordat ze aan de klus beginnen. Als de dakgoot in zeer slechte staat verkeert en de schadeplekken te uitgebreid zijn, is repareren vaak geen optie en raden we aan om deze te vervangen. Een reparatie biedt vaak slechts een korte termijn oplossing, omdat een eerste lekkage vaak het begin is van meerdere kleine slijtageplekken, wat kan leiden tot verdere lekkages. Bent u op zoek naar een dakgootreparatie of een geheel nieuwe dakgoot? Wij staan klaar om uw zinken dakgoten te repareren of te vervangen.

Dakgoot reparatie: verstoppingen verhelpen

Dakgoten kunnen op elk punt verstopt raken langs de goot. Bladeren of ander debris kunnen de dakgoten en regenpijpen blokkeren. Deze obstructie kan zich op diverse plaatsen voordoen, variërend van het midden van de goot tot aan de onderkant van de regenpijp. Wanneer een dakgoot verstopt raakt, hoopt water zich op, waardoor de goot gevuld raakt en overbelast wordt. Dit kan resulteren in het verzakken van de dakgoot.

Bij rechte dakgoten en regenpijpen is het risico op verstopping kleiner, waardoor deze goten minder problematisch zijn dan goten met bochten of hoeken. Elke bocht vormt namelijk een kwetsbare plek voor potentiële verstoppingen. Het is eveneens mogelijk dat het uiteinde van de dakgoot verstopt raakt bij de opening die naar de regenpijpen leidt. Het team van Spanhak Dakwerken onderzoekt de locatie van het probleem en verwijdert de obstructie voor u. In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn om tijdens de reparatie van de dakgoot zowel de regenpijp als de goot te demonteren om deze volledig van vuil te ontdoen.

Dakgoot verstopping voorkomen

Voorkomen is effectiever dan achteraf herstellen. Bijna elke woning wordt blootgesteld aan neerslag, sneeuw, bladeren en ander vuil dat zich ophoopt in de dakgoot. Dit kan zelfs leiden tot de groei van mos in de goot. Deze factoren belemmeren de juiste afvoer van regenwater. Om dit te voorkomen, is het aan te raden om uw dakgoot twee keer per jaar schoon te maken, of om deze taak over te laten aan Spanhak Dakwerken. Alternatief kunnen een dakgootrooster of een bladafscheider in de regenpijp ook oplossingen bieden om de goot vrij te houden van verstoppingen. Wij staan klaar om u advies te geven over hoe u uw dakgoot het beste kunt beschermen.

Dakgoot laten reinigen

Gedurende het jaar hoopt zich aanzienlijke hoeveelheid vuil op in uw dakgoot, waaronder bladeren en takjes. Als u hier niet tijdig actie op onderneemt en uw dakgoot niet tijdig laat schoonmaken, loopt u het risico dat dit schade aan uw woning veroorzaakt. Door Spanhak Dakwerken in te schakelen voor het reinigen van uw dakgoot, voorkomt u verstoppingen, lekkages en ongedierte.

 

Mijn dakgoot is lek, wat nu?

Een dakgoot die lekt, verdient onmiddellijke aandacht en reparatie. Spanhak Dakwerken beschikt over geavanceerde apparatuur waarmee snel en nauwkeurig kan worden vastgesteld waar de lekkage zich bevindt en wat de oorzaak ervan is. Hierdoor kan de reparatie van de dakgoot gericht worden uitgevoerd, zonder dat meteen de noodzaak ontstaat om een volledig nieuwe dakgoot te plaatsen. Een lekkende dakgoot kan diverse oorzaken hebben. Als uw dakgoot lekt, kan dit bijvoorbeeld te wijten zijn aan de ouderdom van de dakgoot zelf. In dat geval is een volledige vervanging van de dakgoot noodzakelijk. Een andere mogelijke oorzaak kan een verstopte dakgoot zijn, waardoor het regenwater niet goed wordt afgevoerd.

Moet ik meteen iemand inschakelen?

Een dakgoot die lekt, is niet altijd direct zichtbaar. Als u opmerkt dat uw dakgoot lekkages vertoont, is het verstandig om Spanhak Dakdekker zo spoedig mogelijk in te schakelen. Het is namelijk mogelijk dat de dakgoot al geruime tijd aan het lekken is. Dit kan leiden tot aanzienlijke waterschade aan uw huis of appartement, wat op zijn beurt schimmelvorming kan veroorzaken. Het herstellen van dergelijke schade vergt meer inspanning en kosten dan het repareren van de lekkende dakgoot zelf.

Helling dakgoot corrigeren

Stagnatie van water in dakgoten treedt op wanneer het water niet langer richting de regenpijpen beweegt. In bepaalde gevallen kan het water zelfs terugvloeien, wat zich manifesteert in overstromingen. Wanneer het water niet is gestopt door een verstopping, komt dit vaak door ontoereikende helling van de dakgoot om het water naar de regenpijp te geleiden.

Een van de oorzaken hiervan is een onjuiste installatie van de goten. Het kan ook voorkomen dat de goten op een specifieke plek losraken, wat eveneens de helling van de dakgoot verstoort en het water niet goed laat doorstromen. Als het boeiboord defect raakt, kan dit de helling van de goten veranderen. Indien een van deze problemen zich voordoet bij uw dakgoot, zal Spanhak Dakwerken dit voor u herstellen. In de meeste gevallen zullen we de dakgoot en de bevestigingsbeugels moeten demonteren. Tijdens de dakgootreparatie zullen we vervolgens de goot en de beugels opnieuw plaatsen. Bij het herinstalleren zorgen we ervoor dat de gootbeugels worden aangepast om de juiste helling van de dakgoot te waarborgen.

Zinkrenovatie: zinken dakgoot repareren

Wij voeren herstelwerkzaamheden uit aan diverse typen dakgoten, waaronder zinken dakgoten. Ook bij de reparatie van zinken dakgoten maken wij gebruik van zink. Veelal wordt een lekkage in een zinken dakgoot veroorzaakt door een verzwakte of beschadigde soldeernaad. Bij te veel belasting kunnen deze soldeernaden scheuren. Het herstellen van een zinken dakgoot omvat het opnieuw solderen of het aanbrengen van een beschermende laag met vloeibaar zink. Eveneens maken we gebruik van zinkrenovatiemateriaal om kleine openingen en fijne scheurtjes te dichten.

 

Wat kan ik laten repareren?

Vaak worden alle dakgoot reparaties samengevat onder de noemer ‘lekkage’. Dit is vaak alleen het gevolg van een dakgoot probleem. Dit zijn diverse oorzaken van lekkage die u door ons kunt laten repareren.

  • Losse dakgoot door versleten gootbeugels: de gootbeugels houden de dakgoot aan de muur, maar als deze verslijten dan zorgt dat ervoor dat de dakgoot losraakt van de muur.
  • Verstopping van de afvoer: een verstopte afvoer blokkeert de doorgang van water. Daardoor blijft water staan of loopt de dakgoot zelf over. Vooral bladerval in de herfst is een belangrijke oorzaak van verstoppingen.
  • Zink corrosie: langdurige blootstelling aan vocht, maar ook zuren uit opgehoopte boombladeren of zure regen veroorzaakt zinkcorrosie. Witte vlekken zijn een goede aanwijzing dat de zinken dakgoot aan het corroderen is.

Offerte op maat voor dakgoot reparatie

Lekt uw dakgoot en heeft u snel een reparatie nodig? Of wilt u uw dakgoot laten controleren en schoonmaken? Spanhak Dakwerken maakt voor elke klus een offerte op maat. Neem contact op via de onderstaande knoppen voor een offerte op maat of om vragen te stellen over onze diensten. We staan u graag te woord.

Andere dakdekkersdiensten

Van het vervangen van een compleet dak tot een reparatie na een lekkage: Spanhak Dakwerken heeft jarenlange ervaring met alle soorten daken. Naast het vervangen van platte daken, kunt u bij ons terecht voor:

Vraag gratis een offerte aan

Wij denken graag met u mee voor een passende oplossing die aansluit bij al uw wensen!

Spanhak dakwerken bv

Zeilweg 2A
8243 PK Lelystad
(geen bezoekadres)

Services

Wat onze klanten zeggen

O.i. een bedrijf met kennis van zaken en nette medewerkers. Ook heel belangrijk: komt afspraken na.

5/5

W.Uijlen Almere

Spanhak Dakwerken is een plezierig en betrouwbaar adres om je van je lekkage af te helpen. Ze houden zich aan afspraken en werken snel en netjes.

5/5

Dhr. Heinsman

Ze waren niet de goedkoopste maar gezien de referenties en de achtergelaten professionele indruk heb ik toch voor ze gekozen en naar volle tevredenheid.

5/5

Dhr. Boegem