Shingles daken

De shingle is van oorsprong een Amerikaans product maar vindt steeds vaker de weg naar de Nederlandse daken. Vooral bij bekleding van schuine daken van overkappingen, blokhutten of een houten prieel zien we steeds vaker dat men voor een shingles dak kiest. Dat komt onder andere doordat de dakshingles lichtgewicht dakbedekking zijn, ideaal voor dakconstructies die weinig belasting aan kunnen. Daarnaast nemen shingledaken toe in populariteit omdat deze eenvoudig zijn aan te brengen en aantrekkelijk geprijsd zijn.

Voordelen shingles dak

  • Een shingles dak biedt bescherming tegen weersinvloeden: correct geplaatste dakshingles vormen namelijk een waterdichte dakbedekking. Daardoor blijft de regen buiten en is het dak bestand tegen zware regenval, sneeuw, vrieskou en harde wind.
  • Shingles zijn licht: dakshingles wegen erg weinig. Daardoor belasten ze de dakconstructie nauwelijks en dat maakt dakshingles zeer geschikt voor de bekleding van schuine daken van carports, tuinhuisjes en andere overkappingen.
  • Diverse uitvoeringen verkrijgbaar: met een shingles dak kunt u alle kanten op, want shingles zijn in allerlei vormen en kleuren verkrijgbaar. Daardoor heeft u met dit type dakbedekking zelf veel invloed op het uiterlijk en de uiteindelijke de stijl van de overkapping of de blokhut.
  • Geluidsisolerende werking van het shingles dak: hoewel het geluid van regen op het dak voor een gezellig knusse sfeer kan zorgen, wilt u niet door de regen worden overstemd. Bij metalen of kunststof dakbedekking weerklinken de regengeluiden zo hevig dat u uzelf haast niet meer kan horen denken. Bij een shingles dak heeft u minder last van deze geluidshinder.
  • Vriendelijk voor de portemonnee: naast het feit dat veel dakbedekking te zwaar is voor de dakconstructie van een tuinhuisje of een prieel, zijn ook veel andere soorten dakbedekking, zoals riet of leisteen, een duurdere optie dan een shingles dak.
Tuinhuis met shingles dak

Shingles dak: vormen en kleuren

Een enorme diversiteit in kwaliteiten, uitvoeringen en kleurstellingen kenmerkt het grote assortiment bitumineuze shingles. Shingles zijn doorgaans verkrijgbaar in de kleuren rood, bruin, zwart en groen. Bovendien bestaan dakshingles in verschillende vormen: van beverstaart en hexagonaal tot de standaard rechte vorm dakshingle. Bekijk ook onze eerdere projecten met shingles daken om een indruk te krijgen van de mogelijkheden.

Of ontdek soorten shingles in de brochure.

Aanbrengen dakshingles

Shingles worden “dakpans-gewijs” genageld op een vormvaste ondergrond. De afwerking met diverse kleuren mineraal en de varianten in vorm, geven u altijd een bij het gebouw of de constructie passende bedekking. We werken bij een shingles dak van boven naar beneden. Na het aftekenen van het dak maken we de dakshingles met asfaltspijkers vast op de rugstrook. Vervolgens leggen we de dakshingles halfsteens, oftewel we laten iedere volgende rij verspringen, voor de stevigheid. Aan de onderzijde knippen we de shingles af als ze te ver uitsteken en voegen we eventueel een dakprofiel toe.

Shingles bieden bescherming tegen weersinvloeden

Het uiterlijk van een dak is, zeker bij hellende daken, van groot belang. Dit uiterlijk dient gedurende de levensduur van de bedekking intact te blijven en veroudering als gevolg van weersinvloeden en uv-straling moet beperkt blijven. Bescherming van de bitumineuze deklaag met gekleurde mineralen is een doeltreffend middel tegen veroudering. Aanvullend kunt u kiezen voor een met kunststof gemodificeerde bitumineuze dekmassa. Deze kunststof, polypropeen, geeft extra weerstand tegen hoge temperaturen en tegen invloeden die de veroudering van uw dak veroorzaken en versnellen.

Steile shingles daken

Met behulp van verkleving beschermen we shingles tegen opwaaien. Ook bij steile kappen en bij lage temperaturen is het raadzaam om zelfklevende shingles aan te laten brengen. Nagenoeg loodrechte daken kunnen hiermee worden ingewerkt.

Andere dakdekkersdiensten

Vraag gratis een offerte aan

Wij denken graag met u mee voor een passende oplossing die aansluit bij al uw wensen!

Spanhak dakwerken bv

Zeilweg 2A
8243 PK Lelystad
(geen bezoekadres)

Services

Wat onze klanten zeggen

O.i. een bedrijf met kennis van zaken en nette medewerkers. Ook heel belangrijk: komt afspraken na.

5/5

W.Uijlen Almere

Spanhak Dakwerken is een plezierig en betrouwbaar adres om je van je lekkage af te helpen. Ze houden zich aan afspraken en werken snel en netjes.

5/5

Dhr. Heinsman

Ze waren niet de goedkoopste maar gezien de referenties en de achtergelaten professionele indruk heb ik toch voor ze gekozen en naar volle tevredenheid.

5/5

Dhr. Boegem