Levensduur zinken dakgoot

Een zinken dakgoot is een van de meest populaire dakgoten en wordt tegenwoordig vaak toegepast. Zinken dakgoten zijn namelijk bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden en zijn kostentechnisch ook een interessante optie. Wanneer u een dakgoot zoekt met een lange levensduur, is een zinken dakgoot daarom erg geschikt.

Een zinken dakgoot gaat gemiddeld 25 jaar mee

Als u een nieuwe zinken dakgoot plaatst, zal hij 20 – 30 jaar meegaan. Een zorgvuldig en regelmatig onderhoud van dakgoten zorgt ervoor dat u de levensduur verlengt en daarom raden we aan om minimaal jaarlijks – maar liever halfjaarlijks – de dakgoten te reinigen en te inspecteren. Hierdoor profiteert u van de volgende voordelen:

  • De levensduur van uw zinken dakgoot wordt aanzienlijk verlengd
  • U heeft minder kans op water- en stankoverlast
  • De dakgoot zal minder snel doorbuigen
  • U heeft minder kans op een verstopte afvoer

Wanneer moet ik een zinken dakgoot reinigen?

In de herfst wordt de dakgoot overspoeld met bladeren en daarom kunt u de dakgoot het beste rond oktober/november reinigen en controleren. We adviseren om de dakgoot in ieder geval schoon te maken voordat vorst wordt verwacht. Door de ophoping van herfstbladeren blijft water in de dakgoot liggen. Als er lange tijd water in de goot staat, dan kan het zink worden aangetast door rottende bladeren die bijtende zuren bevatten. En wanneer het vriest, kunnen de lasnaden knappen waardoor de dakgoot zal doorbuigen. Ook is het mogelijk dat hierdoor lekkage ontstaat.

Welk onderhoud hebben zinken dakgoten nog meer nodig? 

Repareren lekkage

Kleine lekkages kunt u (laten) repareren met universele reparatiemiddelen. Met een seal van rubber en reparatietape bereikt u een voorlopige reparatie en repareert u eenvoudig lekkages bij nieuwere zinken dakgoten. Daarmee verlengt u de levensduur van uw dakgoot met enkele jaren. Na 25 jaar wordt het vaak lastiger om de reparaties zelf uit te voeren en is het verstandig om de dakgoot te laten inspecteren. Indien nodig kunt u de dakgoot laten repareren door een professionele dakdekker of in zijn geheel te laten vernieuwen. Op die manier blijft u ernstige lekkages voor.

Gootbeugels nalopen

Gootbeugels zijn de houders waar de zinken goot in rust en waarmee de dakgoot aan uw woning vastzit. Dit zijn veelal verzinkte gootbeugels zijn van staal. Ondanks dat het verzinken roest tegengaat, kunnen de gootbeugels na enige tijd toch gaan roesten. Met een staalborstel kunt u de roest eraf borstelen en vervolgens gebruikt u metaalverf om te voorkomen dat de gootbeugels snel weer gaan oxideren. Ook hier geldt dat het beter is om de beugels te vernieuwen als ze ernstig zijn aangetast door roest.

Soldeernaden zinken dakgoot controleren

Aangezien zinken goten niet uit één geheel bestaan maar uit enkele aan elkaar gesoldeerde stukken, zijn dit belangrijke punten om jaarlijks (of halfjaarlijks) tijdens het reinigen van de dakgoot te controleren. Zinken dakgoten werken onder invloed van wisselende weersomstandigheden en daardoor kan er lekkage ontstaan bij de soldeernaden. Als u de naden opnieuw laat solderen gaat de zinken dakgoot langer mee.

Waarom kiezen voor Spanhak Dakwerken?

Spanhak Dakwerken is een allround dakdekkersbedrijf uit Lelystad. We werken voor klanten uit AmsterdamHilversumAmstelveen, Lelystad, AlmereDrontenSwifterbant en heel Flevoland. Met meer dan 25 jaar ervaring in het vak weten we exact wat het beste is voor uw dak.

Meer weten over onderhouden of vernieuwen van zinken dakgoten?

Lees meer over zinken dakgoot vervangen of neem dan contact met ons op voor advies of een afspraak: 0800 2255 444.

Vraag gratis een offerte aan

Wij denken graag met u mee voor een passende oplossing die aansluit bij al uw wensen!

Spanhak dakwerken bv

Zeilweg 2A
8243 PK Lelystad
(geen bezoekadres)

Services

Wat onze klanten zeggen

O.i. een bedrijf met kennis van zaken en nette medewerkers. Ook heel belangrijk: komt afspraken na.

5/5

W.Uijlen Almere

Spanhak Dakwerken is een plezierig en betrouwbaar adres om je van je lekkage af te helpen. Ze houden zich aan afspraken en werken snel en netjes.

5/5

Dhr. Heinsman

Ze waren niet de goedkoopste maar gezien de referenties en de achtergelaten professionele indruk heb ik toch voor ze gekozen en naar volle tevredenheid.

5/5

Dhr. Boegem