Kosten dak vervangen

Geld besparen met Spanhak Dakwerken

Is het dak van uw huis of bedrijf aan vervanging toe? Spanhak Dakwerken kan uw dak vakkundig vervangen tegen lage kosten. Wij hebben ons gespecialiseerd in allerlei soorten daken, zoals platte daken. Voor elk budget hebben we wel een geschikte prijs. Het aanvragen van een vrijblijvende offerte voor het vervangen van uw dak kan eenvoudig via het offerteformulier of door te bellen naar 0800 22 55 444.

Waarom Spanhak Dakwerken?

  • Voordelig uurtarief voor alle werkzaamheden
  • Eenvoudig vrijblijvende offerte aanvragen
  • Dakdekker met ruim 25 jaar ervaring

Kosten dak vervangen

Voor de kosten van het vervangen van uw dak kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen bij Spanhak Dakwerken. Elk dak is anders en het vervangen van een dak gebeurt op een andere manier. Ook verschillen de kosten per soort dak; zo is het vervangen van een plat dak anders dan een pannendak. Daarom kunnen we pas een prijs noemen nadat we precies weten wat er moet gebeuren en wat uw wensen zijn.

Betrouwbaar en vakkundig

Spanhak Dakwerken biedt niet alleen lage kosten bij het vervangen van uw dak. Wij hebben ook veel kennis en ervaring op het gebied van zink-, koper- en loodwerken. Spanhak Dakwerken geeft 10 jaar garantie op alle producten. Duurzaamheid staat bij Spanhak Dakwerken hoog in het vaandel. U kunt op korte termijn een afspraak met ons maken. Op heel vakkundige wijze verzorgen wij ook de volgende diensten:

Specialist in dakwerken

Spanhak Dakwerken is al 25 jaar actief op het gebied van dakwerken. Naast het vervangen van uw dak, verrichten wij ook andere werkzaamheden op het gebied van dakdekken. Net als de lage kosten bij het vervangen van uw dak, zijn ook de kosten van de andere werkzaamheden laag.

Heb ik een vergunning nodig?

U heeft, voor het vervangen van uw dak, een vergunning nodig wanneer u:

  • De draagconstructie van het dak aanpast.
  • Het dak een andere hoogte, breedte of dikte krijgt.

Informeer voordat u het dak gaat vervangen bij uw gemeente, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Kosten nieuw dak

De kosten voor een nieuw dak zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het type dakbedekking, toevoegen of vernieuwen van dakisolatie, het dakbeschot en het vervangen van boeidelen. Alleen voor het verwijderen van de oude dakbedekking en het plaatsen van nieuwe dakbedekking bent u minder kosten kwijt dan wanneer u meerdere werkzaamheden in een keer laat doen. Wilt u ook de boeidelen vernieuwen of dakisolatie laten aanleggen? Dan vallen dak vervangen kosten hoger uit. Laat een vrijblijvende prijsberekening maken voor de kosten nieuw dak.

Wanneer is een nieuw dak nodig?

Op het moment dat de draagkracht van het dak afneemt, kan dakonderhoud of geheel vervangen van het dak nodig zijn. Afhankelijk van de schade aan het dak kiest de dakdekker voor repareren of vernieuwen van het dak. Het dak heeft namelijk voldoende kracht nodig om zijn eigen gewicht te dragen én het gewicht dat daar nog bij komt door allerlei seizoens- en weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en bladerval. Een deel van deze kracht komt uit de stevige (houten) constructie waar de dakbedekking op steunt. Deze dakconstructie kan op twee manieren gemaakt worden. Of de dakdekker bouwt deze constructie op uw dak op, of de dakconstructie wordt vooraf op maat gemaakt in een fabriek. In het tweede geval hoeft de dakconstructie alleen nog maar te worden geplaatst en vastgezet aan uw dak.

Het is niet altijd nodig om het gehele dak te vernieuwen. Soms is het mogelijk om een versterkende structuur aan te leggen, bijvoorbeeld wanneer er een verzakking in de dakconstructie zit. Laat een ervaren dakdekker een inspectie uitvoeren om te achterhalen waar het probleem zich in de dakconstructie bevindt.

Hoe worden de kosten dak vervangen berekend?

Na een inspectie volgt de beoordeling van uw dak en dakconstructie. Op basis daarvan bereken wij de kosten dak vervangen. Hierin nemen we alle onderdelen die aan vervanging toe zijn mee. We kijken naar de boeidelen vervangen kosten, naar reparatiekosten en de kosten van een compleet nieuw dak.

Subsidies voor een nieuw dak

Naast een vergunning aanvragen kunt u ook bij uw gemeente terecht om een aanvraag voor subsidie van een nieuw dak te doen. Voor vele werkzaamheden aan uw huis verstrekt de gemeente subsidies. Zeker als het gaat om verduurzamen, isoleren en het onderhoud van monumentale panden. Hiermee helpen gemeentes zichzelf en u met het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen. Het is altijd de moeite waard om hier onderzoek naar te doen, want dat nieuwe dak kan een waardevolle investering in uw huis zijn.

Contactformulier

Voor vragen over Spanhak Dakwerken of de kosten voor het vervangen van een dak, kunt u contact opnemen via het onderstaande formulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Vraag gratis een offerte aan

Wij denken graag met u mee voor een passende oplossing die aansluit bij al uw wensen!

Spanhak dakwerken bv

Waterbies 46
8245 HN Lelystad
(geen bezoekadres)

Services

Wat onze klanten zeggen

O.i. een bedrijf met kennis van zaken en nette medewerkers. Ook heel belangrijk: komt afspraken na.

5/5

W.Uijlen Almere

Spanhak Dakwerken is een plezierig en betrouwbaar adres om je van je lekkage af te helpen. Ze houden zich aan afspraken en werken snel en netjes.

5/5

Dhr. Heinsman

Ze waren niet de goedkoopste maar gezien de referenties en de achtergelaten professionele indruk heb ik toch voor ze gekozen en naar volle tevredenheid.

5/5

Dhr. Boegem