Dakleer

Wat is dakleer?

Dakleer, ook bekend als bitumen dakbedekking, is een waterdicht materiaal dat veel wordt gebruikt voor het bedekken van platte daken of daken met een lichte helling. Het bestaat uit meerdere lagen bitumen, een teerachtige substantie die wordt gewonnen uit aardolie. Deze lagen worden vaak versterkt met inlagen zoals polyester of glasvlies om extra stevigheid en duurzaamheid te bieden.

Waterdicht

Dakleer wordt voornamelijk gebruikt vanwege zijn uitstekende waterdichtheid. Het is ideaal voor het beschermen van gebouwen tegen lekkages en vochtschade, vooral in gebieden met veel neerslag. De flexibiliteit van het materiaal zorgt ervoor dat het goed aansluit op de dakconstructie, wat nodig is voor een effectieve waterdichte afsluiting.

Dakleer branden

De installatie gebeurt meestal door het materiaal op het dak te branden, waarbij de onderlaag van het leer smelt en zich hecht aan het dakoppervlak. Deze methode zorgt voor een naadloze en duurzame dakbedekking die bestand is tegen diverse weersomstandigheden. Laat dit werk door een professionele dakdekker uitvoeren om zeker te zijn van een waterdicht resultaat. Dakleer is ook relatief goedkoop en makkelijk te repareren, wat het een populaire keuze maakt voor vele bouwprojecten en renovaties.