Lichtkoepel

Wat is een lichtkoepel?

Een lichtkoepel is een constructie die gebruikt wordt om natuurlijk licht van buiten naar binnen te brengen via het dak van een gebouw. Deze koepels zijn meestal gemaakt van doorzichtige of doorschijnende materialen zoals glas of kunststof en kunnen verschillende vormen en maten hebben, afhankelijk van de architectonische vereisten en esthetische voorkeuren.

Voordelen

Lichtkoepels bieden verschillende voordelen. Ze verbeteren niet alleen de natuurlijke verlichting binnen een ruimte, wat energiekosten kan verlagen door minder behoefte aan kunstlicht, maar kunnen ook bijdragen aan een beter thermisch comfort en het algemeen welzijn van de gebruikers van het gebouw. Daarnaast kunnen ze, afhankelijk van het ontwerp, helpen bij de ventilatie van ruimtes, door luchtcirculatie mogelijk te maken als ze opengemaakt kunnen worden.

Waterdicht installeren

Voor dakdekkers betekent het installeren van een lichtkoepel vaak dat er nauwkeurig gewerkt moet worden om te zorgen dat de koepel goed aansluit op het dak en waterdicht is, om lekkages en andere problemen te voorkomen.